به گزارش ايرنا، زالي، ضمن تقدیر از شورای نگهبان بخاطر این مصوبه،اظهار کرد: شورای نگهبان براساس قانون اساسی عمده ایراد را گرفته است و تامین مالی موضوع را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: یکی از مسائل چالشی اخیر این بود که پزشکان باید به صورت تک شغلی در بخش دولتی باشند که این موضوع در برنامه پنجم توسعه آمده بود و در بند «ب» ماده 89 برنامه ششم توسعه هم آورده شد.
زالي ادامه داد: وزارت بهداشت برای این مصوبه که مشکلات مادی و زیربنایی در آینده برای پزشکان به وجود میآورد در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نظرات خودش را اعلام کرد تا بتواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون شورای نگهبان براساس بند 10 اصل سوم قانون اساسی به این موضوع ایراد گرفته است، البته این موضوع میتواند عواقب متعددی را داشته باشد.
زالی با بیان اینکه به واسطه این مصوبه برخی از پزشکان دولتی به بخش خصوصی میروند، اضافه کرد: در صورتی که پزشکان نتوانند در بخش دولتی فعالیت داشته باشند، باید دولت در بخش دولتی بار مالی آنها را تامین کند.
زالی تصریح کرد: اکنون که بخشی از جامعه پزشکی بخاطر مطالبات قابل توجه از مجموعه بیمهها طلبکارند، چنین موضوعی امکان اجرای آن نیست چون تامین مالی آن برای دولت ممکن نیست.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: برای اینکه مانعی برای فعالیت پزشکان در بخش دولتی و خصوصی همزمان شویم باید دو مولفه اصلاح تعرفه بخش دولتی و تغییر در اشل حقوقی پزشکان در بخش دولتی را اجرایی کرد که در شرایط فعلی امکانپذیر نیست.
وی اضافه کرد: هم در زمان طرح موضوع ممنوعیت دو شغله بودن پزشکان در بخش دولتی و خصوصی در مجلس شورای اسلامی و هم در شورای نگهبان بخشی از نظرات کارشناسی به اعضای شورای نگهبان انتقال داده شد و مکاتبات و صحبتهایی در این زمینه صورت گرفت.
زالی خاطرنشان کرد: مشکلات ناشی از این مصوبه به صورت کامل مطرح شده است و به همین منظور نامه ای با امضای 10 هزار پزشک متخصص و در قالب «پویش امضا» به علی لاریجانی ،رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ارسال شد.
نظر شما